UML 2020, Ikitalvi ti 6.10 klo 19

Tulkaa kuunteleen! Konsertissa mm. uusi kvadrofoninen teokseni.

Marko Suorsa: Oja (2020) digitaaliselle medialle (kantaesitys)

Ojaan se johti, vettä kohti. Liukas penkere, märät kumisaappaat. Termarikahvien aikana kuivasin villasukkiani. Tuijotin veden virtausta muutaman ajattoman tuulahduksen verran, jonka jälkeen seurasin ojan matkaa kohti merenrantaa. Paikoitellen oli vielä lunta, joka narisi askelteni alla. Merenrantaan saapui aaltoja hyisen pohjoistuulen mukana. Paluumatkalla synkän kuusikon läpi, yksinäinen hippiäinen ilmoitti kevään saapuneen.

Teoksen äänimateriaalin runko on nauhoitettu metsäretken aikana, jonka tueksi käytin studiossa äänitettyä veden käsittelyä. Veden ääni eri pinnoilla sisältää loputtomasti muuttujia, jonka myötä se soveltuu erinomaisesti hälyääniin perustuvaan musiikkiin. Prosessoin veden ääntä lähes yksinomaan granulaarisynteesillä, jota jatkokäsittelin vielä lopuksi GRM-audiotyökaluilla. Teoksen rakenne sisältää neljä osiota sekä finaalin. Vuorottelin nopeita pyrähdyksiä ja rytmejä sisältävien sekä hitaampien, maalailevien osioiden välillä. Finaalissa muistellaan vielä kertaalleen alkua lyhyitä segmenttejä varioiden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s